Blogi

Kohti Seinäjoen valintoja

Katainen Elsi
ELSI KATAINEN

Viikonlopun puoluekokouksessa linjataan Keskustan politiikkaa ja valitaan puoluejohto. Monta pätevää naista on ehdolla puoluesihteerin ja varapuheenjohtajan tehtäviin. Ehdokaskaarti on monipuolinen ja osaava.

Naisia tarvitaan lisää suomalaiseen politiikkaan. Eduskunnasta naisten osuus on 41,5 prosenttia. Iso tasa-arvokuva on samanlainen kuin 1990-luvun alussa eikä se muutu, jos naisten osuus ehdokkaista ei nouse.

Keskustan eduskuntaryhmässä naisten on osuus pienempi kuin missään muussa puolueessa. Tämä kertoo konkreettisesti, että parannettavaa on.

Myönteisiäkin asioita on tapahtunut. Keskustalla on ollut kaksi naista puheenjohtajana, ja nyt päättyvällä kaudella Annika Saarikko ja Anu Vehviläinen ovat tehneet hyvää työtä puoluejohdon jäseninä.

Tärkeä askel eteenpäin oli sukupuolikiintiöiden käyttöönotto Keskustan puoluevaltuuston ja -hallituksen valinnoissa. Nyt nämä puolue-elimet ovat tasapainoisia ja uskallan väittää, että hyvin toimii.

Naisjärjestön puheenjohtajana toivon, että mahdollisimman moni Seinäjoelle matkaava nainen ja mies havahtuu siihen, että Keskusta voi tehdä tasapainoista politiikkaa vain, jos päättämässä on maan eri osia, eri ammattialoja ja molempia sukupuolia edustava osaajien joukko.

Monipuolisuutta ja rohkeutta katsoa eteenpäin tarvitaan kaikilla päätöksenteon tasoilla. Puolueemme on ollut edelläkävijä Suomen uudistamisessa. Olemme ennakkoluulottomasti linjanneet monia uudistuksia vuosikymmenten aikana ja vastuuta on annettu myös tulevaisuuden nimille.

Tasa-arvotyössä kannattaa seurata myös muiden puolueiden kehitystä. Vasemmistoliitto valitsee viikonloppuna nuoren naisen puheenjohtajakseen. Kristillisdemokraatteissa puheenjohtajan nuija on jo naisella. Myös Rkp voi päätyä naisen valitsemiseen, ensimmäisen kerran historiassaan.

Keskustassa Juha Sipilä jatkaa kärkipaikalla ja hoitaa vaativaa pääministerin tehtävää. Politiikka on kuitenkin tiimityötä, jossa tarvitaan myös naisten mielipiteitä, osaamista ja voimaa.

Siksi sopii toivoa, että Seinäjoen puoluekokousvalinnoissa osaavat naiset menestyvät. Hyvää puoluekokousta kaikille.

Elsi Katainen,
Keskustanaisten puheenjohtaja

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s