Teema

Keskustanaisten Karjalan piirin teemana kunnat

Keskustanaisten Karjalan piiri on järjestänyt asiantuntijatilaisuuksia viime vuodesta lähtien. Vuonna 2015 teemana oli media. Tänä vuonna on puolestaan pureuduttu kuntasektorin haasteisiin. Karjalan naiset kannustavat myös muita piirejä vastaavien tilaisuuksien järjestämiseen.

Asiantuntijatilaisuudet on rytmitetty niin, että asiantuntija-alustuksen jälkeen on pidetty Keskustanaisten johtokunnan kokous tai yleinen kokous. Viime vuonna teemana oli media ja tilaisuuksia järjestettiin kolme. Ensimmäisessä tilaisuudessa Etelä-Saimaan politiikan toimituksen esimies Timo Laitakari kertoi mitä Etelä-Saimaalle mediana kuuluu, toisella kerralla vieraana oli Lappeenrannan Uutisten päätoimittaja Janne Koivisto kertomassa Lappeenrannan Uutisten kuulumisia. Asiantuntija-alustusten sarjan päätti Ylen Kaakkois-Suomen päällikkö Sari Lehtinen kertomalla mitä Ylelle alueellisena ja valtakunnallisena mediana kuuluu.

Kuluvana vuonna Keskustanaisten teemana on ollut kunnat ja tilaisuuksia on järjestetty neljä. Tilaisuuksien sarjan käynnisti Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva. Hän oli piiritoimistolla kertomassa uudesta tulevaisuuden kunnasta. Naistenpäivänä Luumäen kunnanjohtaja Anne Ukkonen puolestaan kertoi Luumäen kunnasta nyt ja tulevaisuudessa sekä naisjohtajuudesta.

– Keskustanaisten alustukset ovat olleet ajan hermolla paitsi kuntavaalien myös sote- ja maakuntauudistuksen suhteen, sanoo Keskustanaisten Karjalan piirin puheenjohtaja Laura Kaijanen.

Toukokuussa alustajavieraana oli Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten toimitusjohtaja Pentti Itkonen ja syyskauden käynnisti Etelä-Karjalan maakuntajohtaja Matti Viialainen aiheenaan maakuntauudistuksen tilanne.

– Keskustanaisten tilaisuudet on järjestetty yhteistyössä Maaseudun Sivistysliiton kanssa. Tilaisuudet on suunnattu Keskustanaisten lisäksi koko Keskustan jäsenistölle ja alustukset ovat synnyttäneet hyviä keskusteluja, kiteyttää Laura Kaijanen.

 

TEKSTI: Matti Kuittinen

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s