Pinnalla

Maakuntien aseman vahvistaminen lisää kansanvaltaa

OvaskaKeskusta_0792

Keskustalla on kädessä kaikki avaimet tehdä kunnista elinvoimaisia yhteisöjä, joissa palvelut toimivat. Maakuntien aseman vahvistaminen lisää kansanvaltaa ja vähentää turhia hallintohimmeleitä. Näin uskoo Keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaska.

-Keskustan vahvuus on kyky uusiutua. Lisäksi voimamme on laajassa kenttäorganisaatiossa, tuumii viime kesäkuusta lähtien Keskustan puoluesihteerinä työskennellyt Jouni Ovaska.

Ovaskaa kuvaa puoluesihteerin tehtävää äärettömän monipuoliseksi.

– Istun välillä ministeri- tai eduskuntaryhmässä, välillä löydän itseni tarjoamasta aamukahveja kello kahdeksan huoltoasemalla.

Tärkein osa puoluesihteerin työstä tehdään puoluetoimistossa Apollonkadulla. Ovaska valittiin puoluesihteeriksi hieman alle 30-vuotiaana ja hän on Keskustan kaikkien aikojen nuorin puoluesihteeri.

-Esimiehenä toimiminen ei katso ikää. Toki elämänkokemusta on vähemmän kuin monella työkaverilla. mutta toivottavasti sen kattaa näkemyksellisyys. Meillä on huippu työyhteisö, jossa työskentely perustuu luottamukseen. Arvostamme toisiamme.

Apollonkadun ja Keskustan kenttäväen suurin haaste on nostaa Keskusta suurimmaksi kuntapuolueeksi. Suurimman puolueen asema on saavutettu viimeksi vuonna 2000.

-Meillä on monipuoliset ja kattavat ehdokaslistat, joista löytyy jokaiselle äänestäjälle sopiva ehdokas. Tekemämme politiikan on oltava pitkäjänteistä ja huomiseen suuntaavaa.

Ovaska näkee uuden kunnan ja maakunnan luomisen positiivisena haasteena.

-Meillä on kädessämme kaikki avaimet tehdä kunnista elinvoimaisia yhteisöjä, joissa palvelut toimivat. Maakuntien aseman vahvistaminen lisää kansanvaltaa ja vähentää turhia hallintohimmeleitä, joita Suomessa on rakennettu vuosikaudet.

Potkua työllistämiseen ja vientiin

Kuntavaalien jälkeen puolue- ja järjestökoneistoa ryhdytään hiomaan, että se on täydessä iskussa 28. tammikuuta 2018, jolloin maassamme käydään presidentinvaalien ensimmäinen kierros ja historialliset, ensimmäiset maakuntavaalit.

-Maakuntien päätösvalta ja painoarvo kasvavat, joten vaikuttajiakin varmasti löytyy listoille. Lisäksi eduskuntavaalien läheisyys saattaa innostaa ehdokasta testauttamaan kannatuksensa. Äänestys presidentinvaalien yhteydessä varmistanee korkean äänestysprosentin, uskoo Ovaska.

Ennen puoluesihteerin tehtävää puoluevaltuuston puheenjohtajana toiminut Ovaska oli myös yksi Keskustan hallitusneuvottelijoista keväällä 2015. Juha Sipilän hallituksen taival on pian puolivälissä.

-Meillä on tehtävänä vahvistaa talouden positiivista käännettä, joka näyttää tapahtuneen. Työllistämistoimia tarvitaan lisää, kuten myös viennin piristymistä.

Ovaska on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri ja luokanopettaja.

-Haluan nostaa keskusteluun myös lasten ja nuorten aseman. Olen huolissani oppimistulosten heikkenemisestä, koulujen eriytymisestä ja opiskelijoiden tulevaisuudesta. Hallituksen on etsittävä aktiivisesti keinoja parantaa näiden ihmisten asemaa. Ammatillisen koulutuksen reformin toteutusta on seurattava tarkkaan, listaa Jouni Ovaska tulevaisuuden haasteita.

Teksti: Mervi Mäki-Neste

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s