Pinnalla

Ulla Parviainen on verkostojen luoja

Ulla_Parviainen_2017_syvatty_print_05

Suomen Keskustanaisten toiminta on ollut keskeinen osa Ulla Parviaisen matkalla yhteiskunnalliseksi vaikuttajaksi.

-Kuusamon Keskustanaiset on kotiyhdistykseni. Keskustanaisten hallituksen jäsenenä olen ollut kolmen puheenjohtajan aikana vuosina 2000-luvulla, jolloin toimin myös Keskustanaisten Pohjois-Pohjanmaan piirin varapuheenjohtajana, kertaa Ulla Parviainen.

55-vuotias Ulla valittiin eduskuntaan keväällä 2015. Hän on virkavapaalla Rukan yhtenäisen perusopetuksen rehtorin tehtävästä.  Ulla on valmistunut vuonna 1994 kasvatustieteen maisteriksi luokanopettajan koulutusohjelmasta.

-Minulla on myös erityisopettajan ja tekstiilityön aineenopettajan kelpoisuus.

Ullan kotijoukkoihin kuuluvat aviomies ja 18-vuotias lukiossa opiskeleva, alppihiihtoa ja huilunsoittoa harrastava tytär.

-Nautin erilaisista näyttelyistä, teatteriesityksistä ja konserteista.  Valitettavasti näille harrastuksille on ollut viime vuosina liian vähän aikaa. Vapaa-aikana kotoilen. Mikäli minulla on aikaa istahtaa television ääreen, neulon samalla sukkia.

Ulla aloittaa kesällä kuudennen valtuustokauden Kuusamon valtuustossa. Hän on myös Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin varapuheenjohtaja ja puoluehallituksen varajäsen.

Rohkeasti epämukavuusalueelle

Ullan mukaan Keskustanaisilla pitää olla valmius astua epämukavuusalueelle ja ottaa kantaa myös asioihin, jotka poikkeavat perinteisistä naisten vahvuusalueista.

– Suomen työmarkkinat jakautuvat yhä varsin selvästi nais- ja miesaloihin. Hallituspaikkoja ja johtotason tehtäviä on naisilla erittäin vähän. Yhtäläiset uramahdollisuudet tulisi taata kummallekin sukupuolelle. Naisten on myös rohkeasti ja itseensä luottaen tartuttava työelämässä eteen tuleviin haasteisiin.

Muita esillä pidettäviä asioita ovat myös palkkatasa-arvo, lähisuhdeväkivallan uhrien auttaminen ja erityisesti tyttöihin kohdistuvan seksuaalisen häirinnän kitkeminen.

-Keskustanaisten tulee olla vahvasti mahdollisuuksien tasa-arvon edistäjä. Joka puolella Suomea pitää olla mahdollisuus opiskella kehittää itseään ja tehdä mielekästä työtä. Mahdollisuuksien tasa-arvo on erityisen tärkeää lasten ja nuorten näkökulmasta.

Keskustanaisten puheenjohtajana Ulla haluaa seistä naisten rinnalla tukien ja yhdessä toimien.

-Tarvittaessa toimin joukon kärkenä. Kurkiauran johtajalinnun lailla johdatellen joukot tuulta halkaisten kohti yhdessä asetettuja tavoitteita. Keskustanaisten puheenjohtajana haluan olla rakentamassa verkostoja, jossa jokainen voi kokea tekemisen ja politiikassa vaikuttamisen iloa.

Vuonna 2040 Keskustanaiset on avarakatseinen, aktiivinen ja alati uudistuva. Tähän päästään muun muassa kouluttamalla keskustalaisia naisia, jotta ehdokkaiksi saadut naiset saadaan sitoutumaan puolueen toimintaan.

– Keskustan menestyminen on yhteinen asia. Puolueen ja sisarjärjestöjen tulisi olla vaaleissa yhteisellä ohjelmalla, josta kunkin järjestön toimijat voisivat viedä eteenpäin omaa viestiään.  Edelleenkin liian harvoin osaamme iloita naisten menestyksestä ja tukea sekä auttaa toisiamme. Tämä on asennekysymys ja siksi sinällään helppo hoitaa meidän jokaisen. Toisen ihmisen, naisen tai miehen, menestys ei ole keneltäkään pois. Yhdessä ja yhteistyöllä olemme vahvempia, kiteyttää Ulla Parviainen.

Teksti: Mervi Mäki-Neste

 

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s