Blogi

Turvakotien valtionrahoitus tuplaantumassa

UllaParviainenKaikkialla Suomessa tulee olla riittävästi turvakotipaikkoja apua tarvitseville. Liian pitkään olemme jääneet liian kauaksi tästä tavoitteesta. Nyt tilanne alkaa vihdoin näyttää valoisammalta.

Valtio otti turvakotien rahoituksen vastuulleen vuonna 2015. Hyvänä tarkoituksena oli vakauttaa turvakotien rahoitustilanne. Valitettavasti valtion rahoitus jäi liian pieneksi. Tilanne on ollut kestämätön.

Sipilän hallitus on pyrkinyt lisäämään turvakotipaikkojen saatavuutta kasvattamalla turvakotien rahoitusta vuosittain. Vuonna 2016 nostimme rahoituksen lähes kahteentoista miljoonaan euroon. Vuonna 2018 turvakotien rahoitus tulee olemaan 17,55 miljoonaa euroa vuodessa.

Olemme nostamassa valtion rahoituksen turvakodeille yli kaksinkertaiseksi siitä, mitä se oli aloittaessamme. Tästä kiitän kaikkia hallituspuolueita, mutta myös kansalaisjärjestöjä, jotka ovat sinnikkäästi vaikuttaneet asian puolesta.

Kotien hyvinvointia on tuettava ja tilanteiden kärjistymistä ehkäistävä entistä paremmin. Perhepolitiikan iso panostuksemme onkin perheiden avun ja tuen painopisteen siirtäminen ennaltaehkäisevään työhön. Tästä on kyse Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelmassa.

Suomessa tarvitaan enemmän matalan kynnyksen tukea, kuten kotiapua, jotta perheiden tilanteiden kriisiytymistä voitaisiin ehkäistä. Perheiden palvelujen on pelattava paremmin yhteen. Lastensuojelun järeiden toimien tarve vähenee lisäämällä ennaltaehkäisevää työtä. Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma on hyvinvointipolitiikan merkittävä kärkihanke, jossa meidän täytyy onnistua.

Lähisuhdeväkivaltaa ja sen uhkaa ei pidä sietää yhteiskunnassamme. Nykyisten ja tulevien uhrien hätä on kuultava. Siksi turvakotipaikkojen määrää on lisättävä, ja siksi lähisuhdeväkivallan ehkäisemiseksi on tehtävä kaikki voitava yhteiskunnan kaikilla tasoilla. Vastuu asiasta on meidän kaikkien yhteinen.

Ulla Parviainen
kansanedustaja
Suomen Keskustanaisten puheenjohtaja

 

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s