Pinnalla

Reipas työmies valmiina palvelukseen

kehari 2

Keskustan eduskuntaryhmän kansanedustajilla TET-harjoittelussa olevat kehitysvammaiset ovat kuvanneet työajatuksiaan sanoin ja kuvin. Tavoitteena oli kuulla TET-harjoittelijoilta, millaisia töitä he haluaisivat tehdä. Näkemykset luovutettiin eduskunnassa perhe- ja peruspalveluministeri, kansanedustaja Annika Saarikolle.

TET-harjoittelun eduskunnassa on mahdollistanut Kehitysvammaliiton ja Eduskunnan vammaisasiain yhteistyöryhmän yhteinen hanke, jolla kansanedustajia ja eduskuntaryhmiä on haastettu ottamaan kehitysvammainen TET-harjoittelija. Keskustan kansanedustajista mukana oli 29 edustajaa.

Harjoitteluviikon aikana sama harjoittelija on ollut eri päivinä eri edustajan ja tämän avustajan huomassa. Lisäksi muutamat TET-harjoittelijat työstivät omia työelämäajatuksiaan ja –viestejään. Luku- ja tai kirjoitustaidon puuttuessa on käytetty kuvaamataitoa.

Eduskunnan vammaisasiain yhteistyöryhmän johtokuntaan kuuluva keskustan kansanedustaja ja lääkäri Niilo Keränen muistuttaa, että kehitysvammaiset ovat töissään sitoutuneita ja sopeutuvat moniin paikkoihin.

– Kehitysvammaiset pystyvät hyvin monenlaisiin töihin monenlaisissa ympäristöissä. Heillä on myöskin positiivinen asenne ulkomaailmaan, sanoo Keränen.

Suurin osa työnantajista ei yleensä tiedä kehitysvammaisten työvoimapotentiaalista, taidoista tai siitä, että yhä useammalla kehitysvammaisella on ammattikoulutus.

Teksti: Mervi Mäki-Neste
Kuva: Sonja Huttunen

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s