Blogi

Yhdessä olemme enemmän

UllaParviainen

Eri puolilla Suomea on ahkeroitu sitomalla havuseppeleitä koristamaan sankarihautoja Suomen 100-vuotisjuhlapäivänä. Kunnioitamme ja muistamme heitä, jotka menettivät henkensä puolustaessaan isänmaatamme.

Itsenäisyyspäivänä muistelemme heitä, jotka ovat turvanneet maamme itsenäisyyden kaikissa eri tehtävissä rintamalla ja kotirintamalla.

Muistamme sotien jälkeisen Suomen rakentajia, vanhempiamme ja isovanhempiamme. He rakensivat menestystarinan, Suomen, joka on lähes millä mittarilla tahansa mitattuna maailman paras.

Suomalaiset naiset ovat olleet sodan ja jälleenrakentamisen aikoina ja ovat edelleen vahvoja naisia. Suomen naisissa on jotain sukupuolelle ominaista sitkeyttä ja vahvuutta, jonka avulla vaikeudet selätetään.

Suomalaisten itsenäisyysaikaan kuuluu raataminen ja valtavat työmäärät, mutta myös jaksaminen, vaikeuksista selviäminen ja ilo pienistä arjen asioista. Väsymisen ja epätoivon sijaan ihminen luontaisesti muistaa mieluummin selviytymisen ja kertoo siitä.

Juhlavuotta aloittaessamme oli noin 8 700 yli 95-vuotiasta suomalaista, joista noin neljäviidesosaa on naisia. Elinikä kasvaa. Sata vuotta on pian ihmiselämän mitta Suomessa.

On riemastuttavaa ajatella, että sadan vuoden kuluttua meillä on joukko vanhuksia, joilla on omia kokemuksia Suomi100 -juhlavuodesta ja Suomen itsenäisyyden toisesta vuosisadasta. He vuorostaan kuvailevat sitä perintöä, jonka me heille jätimme.

Olemme viettäneet Suomen juhlavuotta teemalla Yhdessä. Toivon, että juhlavuoden teema jatkuu tulevien vuosikymmenten läpi. Suomen menestystarinan tekemiseen tarvitaan edelleen meitä jokaista ikään, sukupuoleen ja asuinpaikkaan katsomatta.

Hyvää Suomi100 -itsenäisyysjuhlaa meille kaikille!

Ulla Parviainen
Suomen Keskustanaisten puheenjohtaja

 

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s