Pinnalla

Hannakaisa Heikkinen tuo arjen rohkeutta Keskustaan

Hannakaisa 4

Keskustassa tarvitaan nyt uudisraivaajan rohkeutta, näkemystä ja uskoa käydä perinpohjaista keskustelua puolueen ja koko Suomen tulevaisuudesta.

-Meidän on päätettävä jälleen kerran, mihin suuntaan haluamme Suomea johtaa ja ilmoittauduttava tuon tulevaisuuskuvan rakentajaksi. Meidän on vahvistettava luottamusta aatteemme ajankohtaisuuteen ja tehdä voimalla työtä sen puolesta. Tässä epävakaassa ajassa ihmiset janoavat toivon näköalaa, muistuttaa kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen.

Puolue ja sen sisarjärjestöt yhdessä ovat valtava voima.

-Tätä voimaa kannattaa hyödyntää silloin, kun se on tarkoituksenmukaista. Samalla on muistettava, että sisarjärjestöillä on merkittävä rooli nostaa esiin puolueen poliittiseen keskusteluun aihepiirejä omalta toimintakentältään ja tarvittaessa hieman ravistellakin puoluetta. On siten merkityksellistä, että sisarjärjestöillä on kuitenkin itsenäinen asema suhteessa puolueeseen, pohtii Heikkinen.

Heikkinen on toisen kauden kansanedustaja Savo-Karjalan vaalipiiristä.

-Omassa vaalipiirissäni Keskustalla oli viime eduskuntavaaleissa nais- ja miesehdokkaita yhtä paljon. Äänimäärissä naiset muodostivat kärjen. Meillä Savo-Karjalassa keskustaväki on tottunut antamaan äänensä naisehdokkaalle.

Heikkinen kannustaakin piirijärjestöjä koordinoimaan ehdokaslistoja niin, että listat ovat mahdollisimman monipuolisia.

-Näin saadaan myös paras vaalitulos, hän muistuttaa.

Mahdollisuuksien tasa-arvo

Tasa-arvo on Heikkiselle tärkeä toimintaa ohjaava arvo.

-Minulle ehkä tärkein ulottuvuus tasa-arvossa on mahdollisuuksien tasa-arvo: Se, että me pystymme Suomessa sukupuolesta, perhetaustasta, varallisuudesta tai asuinpaikasta riippumatta opiskelemaan ja etenemään elämässä on sellainen arvo, jota arkielämässä emme osaa riittävästi arvostaa. Tästä meidän on pidettävä kiinni.

Varapuheenjohtajana Heikkinen nostaisi esiin monipuolisesti tasa-arvokysymyksiä.

-Keskustan hengen ydin on syvä yhteenkuuluvuuden tunne. Tämän päivän suurin tasa-arvohuoli mielestäni on eriarvoisuuden kasvaminen Suomessa. Tulevien vuosien tärkein tehtävä on rakentaa hyvinvointia, jossa jokainen kokee olevansa mukana.

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtajana toimivan Heikkisen mukaan kuilu hyvin pärjäävien ja hyvästä elämästä syrjäytyvien välillä on syventynyt jo pitkään.

-Eriarvoisuus ei korjaannu pelkästään rahalla vaan tarvitaan tunnetta osallisuudesta: Meidän on kaikkien soudettava samaan suuntaan ja jokaiselle on tarjottava ote airosta.

Hannakaisa Heikkinen on ammatiltaan maatalousyrittäjä sekä vanhuksiin erikoistunut sairaanhoitaja ja terveystieteiden maisteri.

-Mukanani puoluejohtoon tulisi tuntuma siihen arkeen ja elämän piiriin, joka minulle on tuttua elämän ruuhkaisia vuosia elävänä kahden lapsen äitinä, hoitotyön ammattilaisena ja puhtaan kotimaisen ruoan tuottajana, sanoo Kiuruvedellä asuva Hannakaisa Heikkinen.

Teksti: Mervi Mäki-Neste
Kuva: Hannakaisa Heikkinen

 

 

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s