Pinnalla

Riikka Pirkkalainen kestää vastatuulet

RiikkaPirkkalainen1

-Olen kokenut ja paineita kestävä keskustalainen. Tunnen keskustan järjestön ja politiikan kaikki tasot sekä myös sisarjärjestöjen toimintaa, vastaa Riikka Pirkkalainen kysymykseen, miksi hän olisi oikea henkilö Keskustan puoluesihteeriksi.

Pirkkalainen muistuttaa, että puoluekokouksesta alkaa kolmen vaalin supervuosi.

-Olen ollut mukana keskustan eduskuntavaalityössä vuodesta 1999 kaikissa vaaleissa ja valmis johtamaan keskustan vaalityötä.

Iisalmessa asuva Pirkkalainen on ollut menestyksekkäästi mukana myös Euroopan parlamentin vaalien kampanjatyössä vuosina 2009 ja 2014. Filosofian maisteriksi kouluttautuneella Pirkkalaisella on lisäksi 16 vuoden kokemus omasta ammattiliitossa toimimisesta.

-Tiedän, millaista tehtävää tavoittelen. Olen puoluesihteerin tehtävästä erittäin innostunut, mutta minulla on siitä myös realistinen kuva.

-Ajattelen niin, että tämä aika ja isot muutokset edellyttävät puoluesihteeriltä kykyä neuvotella, halua olla vuoropuhelussa myös eri mieltä olevien kanssa ja ratkaista yhdessä ongelmia. Rohkenen ajatella, että olen ihmisenä ja työssäni hyvähermoinen, luotettava ja johdonmukainen, luonnehtii Pirkkalainen.

Puoluesihteerinä Pirkkalainen tiivistäisi sisarjärjestöyhteistyötä.

-Ajattelen niin, että erityisesti aikana, jolloin suomalaisten sitoutuminen puoluetyöhön vähenee, keskustan erityinen rikkaus on sisarjärjestöissä. Niiden erilaiset kohderyhmät ja toimintamuodot laajentavat mahdollisuuksia tulla mukaan keskustaan ja tuovat puolueen lähemmäksi useampia suomalaisia.

Sisarjärjestöjen tulisi tehdä yhteistyötä myös poliittisessa ohjelmatyössä.

-Jokaisella sisarjärjestöllä on syvällistä asiantuntemusta painottamiensa politiikanalojen osalta. Myös järjestökehittämistä kannattaa suunnitella yhdessä.

Tasa-arvoa ohjelmatyöhön

Puoluesihteerinä Pirkkalainen haluaisi nostaa esille naisia, jotka toimivat keskeisissä luottamustehtävissä, mutta myös niitä, jotka ovat onnistuneet yhdistämään työnsä ja vaativat luottamustehtävät perhe-elämään.

-Monet naiset epäröivät lähtemistä mukaan politiikkaan sen vuoksi, että kokevat sen liian työllistävänä tai vaativana ja tuo aika on pois perheeltä. Esimerkit rohkaisevat muitakin tulemaan mukaan keskustaan ja politiikkaan.

-Ehdokasasettelussa on myös aina lähdettävä liikkeelle siitä, että listoilla naisia ja miehiä on yhtä paljon. Tämä on maakunta- ja eduskuntavaalien osalta piirien käsissä, mutta pyrkisin puoluesihteerinä ohjaamaan ehdokasasettelua tasapainoiseksi, hän lisää.

Pirkkalainen haluaa tasa-arvon näkyvän myös keskustan ohjelmatyössä.

-Samapalkkaisuus on tärkeä tasa-arvopolitiikan tavoite, jonka esillä pitäminen olisi minusta keskustalle erittäin luontevaa. Työn ja perheen yhteensovittaminen, vanhemmuuteen liittyvät tasa-arvokysymykset ja perhevapaiden uudistaminen ovat ajankohtaisia asioita, joissa keskustalla pitää olla vahvat näkemykset. Lisäksi naisiin kohdistuvan väkivallan vähentäminen on minusta aivan keskeinen suomalaisen tasa-arvopolitiikan tavoite.

Riikka Pirkkalainen toivoo, että keskusta nostaisi määrätietoisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun myös poikien yhtäläiset mahdollisuudet osana tasa-arvopolitiikkaa.

-Poikien tyttöjä heikommat oppimistulokset ja nuorten miesten syrjäytyminen ovat ilmiöitä, joihin Suomi tarvitsee ratkaisuja. Keskustan pitää olla keskustelun suunnannäyttäjä.

Teksti: Mervi Mäki-Neste
Kuva: Riikka Pirkkalainen

 

 

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s