Blogi

Kohti vaalikevättä

RiikkaPirkkalainen1

Syksyn seurakuntavaalit avaavat vaalien superkauden. Keväällä vuorossa ovat eduskunta-, Euroopan parlamentin ja maakuntavaalit. Keskusta tavoittelee vain ja ainoastaan voittoa kaikissa edessä olevissa vaaleissa.

Vaaleihin lähdetään tilanteesta, jossa liikkuvien äänestäjien määrä on kasvussa ja myös puolueiden kannatusmittauksissa kannoistaan epävarmojen suomalaisten määrä kohtuullisen suuri. Ihmisten äänestyspäätöksen syntyminen on kiehtova mysteeri, jonka puolueet haluaisivat kernaasti osata selvittää. Näyttää siltä, että äänestäjien poliittisen kannan muodostumiseen vaikuttavat uutisten ja puolueiden kannanottojen lisäksi vahvasti myös jokaisen oma sosiaalinen verkosto. Kiinnostavat asiat ja aihepiirit jaetaan oman lähipiirin kanssa. Ne puolueet pärjäävät, jotka vastaavat näihin teemoihin ja tarpeisiin.

Keskustan keskeinen vaalisanoma perustuu puolueen puheenjohtajan jo puoluekokouksessa esittelemään luottamuksen apilaan. Apila saa voimansa suomalaisesta maaperästä, joka on tämän hallituksen aikana laitettu kuntoon. Neliapilan lehdyköitä kannattelee luottamuksen varsi. Lehdyköistä jokainen kantaa keskustalle keskeiseen teemaan kiteytyviä tavoitteita.

Ensimmäiset vaalitavoitteemme julkaistiin jo syyskuussa puolueen politiikka- ja toimintapäivien yhteydessä. Silloin avattiin huolenpidon lehdykkä. Lehdykän keskeiset viestit liittyivät lasten, nuorten, perheiden ja ikäihmisten asioihin sekä perusturvauudistukseen. Periaatteellisesti tärkein viestimme oli, että yhteiskunnan eheys, eriarvoisuuden torjunta ja ylisukupolvisuus ovat seuraavan vaalikauden punainen lanka. Perhepolitiikan osalta Keskusta esimerkiksi uudistaisi perhevapaat ja panostaisi edelleen lapsiperheiden kotiapuun.

Huolenpidon lehdykkä ja sen sisältämien vaalitavoitteiden avaaminen oli ensiaskel kohti vaaleja. Samalla tavalla avaamme lähikuukausien aikana loput lehdykät, jotka ainakin nyt kantavat nimiä realistinen vihreys, osaava kasvu ja vastuunkanto. Olemme puolueiden kesken avoimuudessamme etulinjassa. Muut eivät ole juuri vaalitavoitteitaan vielä avanneet. Me haluamme vastata suomalaisten huoliin ja tarpeisiin ajoissa. Tavoitteemme on päästä hyvissä ajoin niihin kahvipöytäkeskusteluihin, joita lähipiirin kanssa käydään. Ja saada aikaan myönteinen äänestyspäätös kaikkiin edessä oleviin vaaleihin keskustalaisten ehdokkaiden puolesta.

Puolueen viestin ohella ehdokasasettelu on ratkaisevan tärkeää vaalimenestyksen kannalta. Mitä paremmat ja kiinnostavammat ehdokkaat, sen enemmän ääniä puolueen on mahdollista saada. Nyt on ehdokashankinnan loppurutistuksen aika. Kannustan kaikkia ehdokkuutta harkitsevia antamaan itsensä reippaasti ilmi ja järjestöväkeä etsimään mahdollisia ehdokkaita ennakkoluulottomasti. Kattavat ehdokaslistat, joilla on tasapuolisesti naisia ja miehiä sekä nuoruutta ja kokemusta, ovat meille paras pohja ponnistaa voittoon.

Riikka Pirkkalainen
puoluesihteeri

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s