Blogi

Kohti ääretöntä ja sen yli

Liisa Varjola_2

Keskustan puoluevaltuusto kokoontuu tulevana viikonloppuna Turkuun keskustelemaan ajankohtaisista poliittisista asioista ja kuuntelemaan johtavien keskustalaisten politikkojen vastauksia. Keskustalaiset puoluevaltuutetut ympäri maan kokoontuvat myös tapaamaan toisiaan, pitkäaikaisia ystäviään. Valitsemme puheenjohtajan ja varapuheenjohtajat puoluevaltuustolle tälle kaudelle ja asetamme ensimmäiset ehdokkaat Euroopan parlamentin vaaleihin. Siitä me keskustalaiset olemme tunnettuja, innostumme henkilövalinnoista ja meille on tärkeää olla mukana vaikuttamassa ketkä puhuvat keskustan äänellä.

Puoluevaltuuston työsarkana tällä kaksivuotiskaudella on esimerkiksi useammat vaalien läpiviennit ohjelmatyön näkökulmasta ja vision päivittäminen järjestötyön näkökulmasta. Nykyinen visio on määritelty vuodelle 2020. Mikä keskustan visio on, vaikka kymmenen vuoden päästä, vuonna 2030?

Uutta luodaksemme on syytä ensin tarkastella nykyistä visiota hieman tarkemmin. Onko nämä asiat saavutettu tai saavuttamassa vai jäädäänkö takamatkalle? Toisaalta, vision tavoitteet on asetettava astetta korkeammalle, jotta niistä saadaan tavoittelemisen arvoisia.

”Keskusta on innostava ja elävä kansanliike, jonka viesti kiinnostaa laajalti. Meillä on aktiiviset jäsenet, vahva yhteishenki ja meihin luotetaan. Keskusta on avoin ja helposti lähestyttävä puolue, joka tuntee ihmisten tarpeet ja puhuu arjen kieltä. Olemme suvaitsevainen ja toisiamme kunnioittava sivistysliike, jossa ihmiset voivat kohdata ja vaikuttaa. Puolustamme ihmisoikeuksia, yhdenvertaisuutta ja kansanvaltaa. Keskusta on kaikkien ihmisten ja koko Suomen puolue.”

Kiinnostavuutta meidän tulee edelleen lisätä erityisesti luotettavuuden kautta. Kun teemme päätöksiä kunnissa ympäri Suomen, on keskustalaisuuden hyvä näkyä päätöksissä. Niistä on sanottava ääneen, tämä on meille tärkeää. On hyvä, kohdeyleisöstä riippuen, välttää liiallista kapulakieltä ja puhua asioista niiden oikeilla nimillä, kansankielellä.

Tulevaisuudessa Keskustan visiossa tulee mielestäni näkyä yhä vahvemmin ilmastoon liittyvät teemat sekä koulutuspoliittiset asiat. Maailma muuttuu niin kovaa vauhtia, että meidän on löydettävä keskustelufoorumi, jossa voimme miettiä pitkälle eteenpäin. Puoluevaltuuston tulevaisuus- ja kehittämisvaliokunta voisi olla tämän ajattelun keskiössä.

Liisa Varjola
Puoluevaltuuston varapuheenjohtajaehdokas

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s