Blogi

Katse eteenpäin

Heikkinen_Hannakaisa

Eduskuntavaalit on nyt käyty. Vaalitulos on monella tapaa historiallinen ja poikkeuksellinen. Koskaan vaaleja ei ole voitettu näin matalalla kannatuksella kuin nyt. Lähtökohdan tuleviin hallitusneuvotteluihin ovat hankalat.

Neljä vuotta sitten juhlimme vaalivoittoa, nyt tunnelmat ovat täysin toiset. Tätä on politikan raadollisuus. Keskusta koki vaaleissa romahduksen, emme onnistuneet voittamaan suomalaisten luottamusta. Tulos on kipeä pettymys niin puolueelle, kuin monelle henkilökohtaisesti.

Laitoimme Suomen kuntoon monien vaikeiden vuosien jälkeen mutta se ei riittänyt. Enemmän olisi pitänyt varmastikin tehdä sen eteen, että suomalaiset olisivat kokeneet olevansa samassa veneessä. Emme onnistuneet puhuttelemaan uusia äänestäjiä ja samalla monet pitkän linjan keskustalaiset käänsivät näissä vaaleissa puolueelle pettyneinä selkänsä.

Vaalitulos ei koskaan ole virheellinen. Se on aina oikea ja juuri se, minkä kansa on itse kunkin ehdokkaan ja puolueen katsonut ansaitsevan. Me emme nyt ansainneet enempää.

Helpoilla ratkaisuilla tulos olisi voinut olla puolueen kannalta parempi, mutta Suomen kannalta huonompi. Näin päin on parempi. Isänmaan asia on tärkein.

Puoluejohdon, järjestöväen ja jäsenistön tehtävä on nyt analysoida puolueen tulos huolella. Emme saa tyytyä helppoihin selityksiin, peiliin on katsottava tarkkanäköisesti. Puolueen varapuheenjohtajana lupaan, että näin tehdään.

Kansanliikkeellemme on usein povattu auringonlaskua, mutta joka kerta olemme rakentaneet uuden nousun. Niin tulee käymään nytkin.  Keskusta tulee jatkamaan vastuullista politiikkaa, meistä ei ole populisteiksi tai ääripäiden huutelijaksi. Vastakkainasetteluiden maailmassa sovittelevalle keskitien linjalle tulee olemaan kysyntää. Tarve perheiden puolustajalle, järkivihreälle politiikalle ja koko Suomen kehittäjälle on aina olemassa.

Keskusta alkaa valmistua nyt uuteen alkuun ja ylimääräiseen puoluekokoukseen. Syyskuussa laivamme saa uuden kipparin. ”Tulos tai ulos” lupasi puheenjohtaja Juha Sipilä ja periaatteen miehenä hän on tehnyt oman päätöksensä. Kaiken keskellä olemme Juhalle äärimmäisen kiitollisia siitä työstä mitä hän on tehnyt puolueemme ja koko Suomen eteen. Juha oli ratkaiseva osa sitä puolueen uutta tulemista, mikä mahdollisti vaalivoiton vuonna 2015.

Lämmin kiitos kaikille vaalityötä Keskustan eteen tehneille. Suurkiitos kaikille teille, jotka olette jo nyt päättäneet olla osa Keskustan uutta nousua. Me tulemme vielä.

Hannakaisa Heikkinen
kansanedustaja
Keskustan varapuheenjohtaja

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s